Contacteer ons

Bleukenlaan 22
Bedrijf nr. 1258
B-2300 Turnhout

T: +32 14 40 39 39
F: +32 14 42 34 37

E-mail: info@kempischebouwmaterialen.be
Home > Toonzaal

Toonzaal

Vele van de rustieke bouwmaterialen zijn verwerkt in de toonzalen.

Zowel in de ‘woningtoonzaal’ als in de andere toonzaal “’t schuurke” zijn verschillende vloeren geplaatst, alsook een volledig afgewerkte keuken, een ingerichte badkamer, gietijzeren radiatoren,…

Vele vloersoorten (terracotta, natuursteen,…) worden niet op panelen gepresenteerd, maar werkelijk op ‘de vloer’ zodat bezoekers zich makkelijker een realistisch beeld kunnen vormen (en aanvoelen!) van hoe het verwerkte eindresultaat er zal uitzien. Uiteraard is deze manier van presenteren meteen ook de ultieme test naar onderhoud toe.

Maar buiten deze twee toonzalen, is er verder nog de grote toonwerf waar u rustig kan snuisteren tussen de vele antieke bouwelementen. Er is een aparte toonzaal voorzien voor de oude en verouderde schouwen, maar ook voor de binnen- en buitendeuren. De niet vorstbestendige vloeren (bijvoorbeeld terracotta) zijn uiteraard te vinden in een overdekte ruimte, terwijl anderen dan weer verpakt te zien zijn op het buitenterrein. Het spreekt vanzelf dat ook de tuinornamenten in open lucht gepresenteerd worden.

Zeker noemenswaardig zijn de bijna 50 toonmuren van gevelstenen. Zowel herbruikstenen als verouderde gevelstenen worden getoond, meestal met verschillende kleuren ingevoegd en bijhorende dakpannen. Belangrijk hier is dat deze toonmuren zich niet binnen bevinden, maar buiten in het daglicht om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van het eindresultaat.

Steeds welkom voor een geheel vrijblijvend bezoek.

Oude Brugse moef type 48 machinaal : Oude machinale geel of geel/roze poldermoef – 240x120x65
Oude Brugse moef type 48 handvorm : Oude handgemaakte geel of geel/roze poldermoef – 240x120x65
Oude Brugse moef type 55 machinaal : Wat betreft de nieuwe bouwmaterialen en de bezettingsmaterialen: deze zijn tentoongesteld in de mate van het mogelijke, maar zijn uiteraard ook te bezichtigen op de werf.  Een reeks nieuwe gevelstenen wordt getoond op panelen van ong. 1m2, bezettingsmaterialen als sierpleisters en dergelijke worden eveneens gepresenteerd.
Oude Brugse moef type 55 handvorm : Oude handgemaakte geel of geel/roze poldermoef – 210x100x65

Fotogalerij Toonzaal